START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

Tilbake til Arkiv

2010

20. - 21. november 2010
er det årets siste Treningssamling i regi av Bilsportforbundet.

Jonas skal være med på samlinga, og skal også være med på Race of Champions som kjøres hos Harald Huysmann Karting.  Løpet er fullspekket med kjente motorsportsutøvere,

Henning Solberg, Tommy Rustad, Mats Lysen osv. Etter trening og kjøring er det

den årlige premiegallaen til NBF, der bl.a Mathias Michaelsen NMK Hålogaland skal hylles for sin 1. plass i CK 125cc.

Subaru Cup 2010

Jonas fikk tildelt Presidentens Utviklingsstipend på Bilsportforbundets premiegalla i fjor høst.

Det ble bestemt at stipendet skulle brukes til å kjøre 4 asfaltløp i Subaru Cup.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med like forutsetninger. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget i henhold til det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 285 HK, og motoren har et dreiemoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger. I Subaru Cup kjøres det seks NM-løp i rally og fire asfaltbaneløp.

De første 2 baneracingløpene var på Rudskogen 14. og 15. august. Det var et sterkt startfelt med bl.a Pontus Tidemand, Anders Kjær og fjorårets Bilsporttalent Marius Aasen.

Jonas var også denne gang yngst i startfeltet, han hadde god progresjon i kjøringen sin og fikk en 4. plass i første finale. En kjempegod prestasjon.

I andre finale fikk Jonas problemer med girkassen og kom inn til 6.plass.

Jonas er godt fornøyd med kjøringen og takker Pål Iversen for lån av bil. Teamet til Marius Aasen gjorde en kjempeinnsats med serving av bil og veiledning underveis.

Pontus Tidemand vant begge løpene på Rudskogen, Jerker Axelsson og Marius Aasen ble nr 2. og 3.

Neste gang førerne i Subaru Cup skal i aksjon er på Vålerbanen 28. - 29.august.

27. - 28. august 2010 - Subaru Cup, Vålerbanen

Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland gjør et nytt innhopp i Subaru Cup på Vålerbanen. Han vant Bilsportforbundets Bilcross Jr. Challenge i fjor, og kjører til vanlig rallycross i supernasjonal inntil 1600 ccm og kjørte Subaru Cup også på Rudskogen for to uker siden. LES MER

Første finale er kjørt på Våler LES MER

14. - 15. august 2010 - Subaru Cup, Rudskogen

Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland gjør et innhopp i Subaru Cup.

31. juli 2010 - 4. NM runde på Dokka, NMK Fluberg

1. omgang: etter kjempebra kjøring måtte omg. brytes pga forstillingsproblemer.

2. omgang: ble 10. tid

3. omgang: 8. tid

Til slutt ble det beste startspor i C-finale, forstillingsproblemet kom tilbake etter 3 runder,  og da var det stopp. Ble 13. plass.

30. juli 2010 - Subaru Cup Test på Rudskogen
Jonas tester før Subaru Cup på Rudskogen.

28. juni 2010 - NM-bronsje viktigst for Jonas
Dropper EM i Sverige
Jonas dropper planene om å kjøre EM-runde i rallycross førstkommende helg i Sverige og
konsentrerer seg heller om NM-bronse der han etter tre runder er med i medaljekampen.
Kampen om NM-bronsen er viktigst for meg spesielt siden vi har hatt problemer med
kjøregenskapene på bilen og slitt i de tre første NM-rundene.

LES MER I MOTORSPORTAVISEN

20. juni 2010
Etter 3. NM-runde Vikedal

Da var 3.NM runde kjørt. Ble A-finale denne gang også og 6. plass.

Måtte via B-finale, hadde 8., 7., og 5. tid i innledende omganger.

Vi gratulerer Daniel Holten med seieren og ledelse i NM!

18. - 19. juni 2010 - 3. NM-runde Vikedal

Treningen er gjennomført på Vikedal motorbane. NMK Vikedal har et flott anlegg, velpreparert bane. Jonas liker banetraseèn , så vi ser frem til morgendagen :-)

Lyngås 13. juni 2010

Årets 2. NM runde er ferdigkjørt.  Etter å ha kjørt til 2. tid, 5.tid og 3.tid ble det 3. spor i A-finalen. Etter en hard finale ble det 4. plass. Bilen fungerte godt, takk til Ankersen og Fredriksen. Vi gratulerer Tommy Tesdal med 1. plass i kl 1!

Jonas kjørte inn til 2.tid og  6.tid i går, og ligger på 3.plass etter første dag her på Lyngåsbanen. 3. omgang starter kl 12.15, og finalene starter kl 15.00.

7. juni 2010

Til helgen,  11.-12. juni er det 2. runde i NM-rallycross på Lyngås.

Jonas stiller med ny bil en Citroên Saxo som tilhører Ankersen Motorsport.

Da var årets første bilcrossløp  i Lofoten over, 16 juniorer stilte til start, Jonas vant alle sine innledende omganger. Drivakselen røk etter 1 runde i finalen, og det ble brutt finale og 5.plass. Vi gratulerer Kristian med seieren.

Jacobsen Motorsport gratulerer Petter Von Zermichow Olsen med seieren i  Bilcross JR. Challenge!

Årets første bilcrossløp i vår region er 5. - 6.juni, NAF Lofoten er arrangør, Jonas skal kjøre der og gleder seg til det.

Neste NM-runde i Rallycross er 12.-13. juni på Lyngåsbanen

8. mai 2010

Kl 13.30

Da var det sluttkjørt for denne helga. Tekniske problemer med motoren.

kl 11.20

Første omgang endte med 10 plass, Jonas er ikke helt fornøyd.

8. mai 2010

Årets første NM runde er i gang, første omgang starter kl 09.30 og Jonas skal ut i 2. heat.

29. april 2010

var Jonas på Lyngås å testet bilen. Jonas var ikke helt fornøyd med støtdemperne på bilen, så det blir satt på nye før åpningsløpet i Kristiansand 8. mai.

Blir ny testing på torsdag 6. mai. Etter testen drar vi til Kristiansand.

Fredags ettermiddag er det fri trening kl 1600-1800 og tidstrening kl 19.00. Vi gleder oss
til å komme i gang.

NBF: NM innledes på Ruglandsbanen

Motorsport.no: Jonas NM-debuterer

Vi oppdaterer underveis.

Jonas er klar for sin første sesong i Rallycross supernasjonal klasse 1.
Det blir full NM runde, i tilegg blir det Subaru Cup på Rudskogen og Våler i august.
Skal også prøve å få kjørt EM-runden på Høljes i Sverige.

16. - 18. april 2010

var vi  med på Bodø Autoshow. Vi skulle hatt Henning Isdal med oss for å fortelle litt om satsingen i 2010. Men pga stans i flytrafikken kunne ikke Henning komme. Vi fikk hjelp av KNA Bodø til å fortelle litt om satsingen fremover, og Jonas fikk avduke bilen, en Peugeot 106.

Første løp i år blir i Kristiansand 8. mai. Tida går fort, nå er det bare få dager igjen.