START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

Tilbake til nyheter

Her klistrer Jonas på nye dekaler på løpsbilen sin.

1. juni 2012

Klar for nye utfordringer og gleder seg til andre NM-runde

Endelig er det klart for andre NM-runde i rallycross, og Jonas er klar for nye utfordringer. Etter en fin 6. plass under forrige NM-runde på Momarken, håper han å legge liste enda litt høyere.

- Jeg sikter på en ny A-finale, og så får vi ta det derifra, sier Jonas med glimt i øyet.
Jacobsen Motorsport var på plass på Bollandsmoen tidlig fredag ettermiddag, og i løpet av dagen har teamet rigget seg til sammen med Holten Motorsport og gjort alt klart for løpet lørdag.
Fredag kveld ble det kjørt trening på Bollandsmoen, og Jonas fikk kjørt tre runder med sin Citroen Saxo.
- Det virket som det fungerte bra, men det kom regn akkurat i det jeg skulle kjøre, og med slicks rundt hele bilen ble det litt glatt. Men fornøyd likevel, avslutter 19-åringen før han arbeider videre.
Klokken 10.00 lørdag morgen braker første innledende omgang løs.

Les om 2. NM-runde på Bilsport.no

Les om 1. NM-runde

Holten Motorsport

Terminliste 2012

VIL HØYERE OPP

Jonas Dalseth Jacobsen, Citroën Saxo, Momarken 19. mai 2012 - Foto: Rune Johannesen

30. mai 2012

Jonas vil høyere opp gleder seg til andre NM-runde

Jonas Dalseth Jacobsen gleder seg til andre NM-runde i Rallycross kommende helg på Bollandsmoen Motorsportbane på Ler. Etter at det ble en femteplass under NM-åpningen på Momarken vil han høyere opp på lørdag.

Fornøyd med bilen
Jonas Dalseth Jacobsen var fornøyd med Citroen Saxoen under NM åpningen på Monarken 19. mai.

- Bilen fungerte veldig bra hele helgen. Vi hadde litt småproblemer med oppsettet på bilen, men nå har vi funnet ut av det og jeg ser virkelig frem til kjøringen på Melhus, sier Jonas, som legger til at dette blir en ny bane for ham.
- Har aldri kjørt der, men har sett en del filmer fra tidligere løp. Satser på å klatre enda litt oppover på resultatlisten på lørdag.

Etter første NM-runde ligger Jonas på 5. plass
Jonas Dalseth Jacobsen (19) fra Harstad kjører for NMK Hålogaland. Han vant Bilcross Junior Challenge i 2009, og kom på andre plass i NMKs Landsfinale Bilcross Junior samme året. I 2010 kjørte han NM Rallycross inntil 1600 kubikk og ble nummer åtte sammenlagt. Han har også fått Presidentens Utviklingsfond av Norges Bilsportforbund, som ble benyttet til å kjøre fire asfaltløp i Subaru Cup.

I 2011 tok han bronse i NM Crosskart 650 kubikk og i år kjører han en innleid Citroen Saxo. Dette er forøvrig samme bil som Daniel Holten ble Norgesmester med i 2010 i samtlige NM-runder.

Etter første NM-runde på Momarken 19. mai ligger Jonas på femte plass sammenlagt.