START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  6. plass i nm-runde 1  
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
  Tilbake til nyheter  
 

 

Jonas kjørte inn til 6. plass i 1ste NM-runde på Momarken

 


Jonas Dalseth Jacobsen, Citroën Saxo, Momarken 19. mai 2012 - Foto: Rune Johannesen


19. mai 2012

6. plass i første NM-runde på Momarken

 

Tross i ødelagt løp er likevel målet nådd

Dalseth Jakobsen nådde sitt første mål for sesongen, å komme seg til A-finalen under sesongdebuten i rallycross på Momarkedet. Håpet om en pallplass forsvant imidlertid etter få sekunder da han ble påkjørt bakfra allerede i første sving i finalen. Jonas Dalseth Jacobsen er likevel strålende fornøyd med dette. Han skal i år kjøre en Citroen Saxo som han leier av Holten Motorsport i samtlige NM-runder, og føler han har kommet godt i gang.
- Syns det gikk veldig bra til å være første gangen i ny bil. Litt innkjøringsproblemer hadde jeg, men det kom seg utover dagen, og en A-finale og en sjette plass etter første runde må jeg være veldig godt fornøyd med.

Se artikkel i Harstad Tidende 21. mai

Resultatliste 2012

 

Bærer ikke nag til føreren som var skyld i uhellet

- Det var skikkelig bittert da han ble påkjørt bakfra i første sving i finalen, men det er sånn som skjer i denne sporten. Jeg lå som nummer to ut fra start og følte at jeg hadde god kontroll, men om det hadde holdt helt til mål er umulig å si. Når du merker at du blir påkjørt bakfra, snurrer rundt og mister all fart, er i realiteten hele løpet ødelagt. Jeg fullførte imidlertid, da man aldri kan vite om andre i feltet får problemer og ikke kommer seg til mål, men jeg hadde aldri noen sjanse til å ta igjen feltet, forteller han.

- Jonas sier at det var føreren som kjørte i han bakfra som var skyld i uhellet, men bærer ikke noe nag til han av den grunn. – Man blir jo litt forbannet der og da, men det går fort over. Jeg kjenner godt føreren som kjørte i meg, men har ikke rukket å snakke med han om hva som egentlig skjedde. Episoden er uansett
glemt nå fra min side. Nå handler det om å se fremover mot neste løp som går om to uker i Melhus utenfor Trondheim, sier han.

 

Veldig fornøyd med ny rallycrossbil

Jonas stilte til start i sin for sesongen innleide Citroen Saxo, en bil han ikke hadde kjørt konkurranse med tidligere. – Det tar selvsagt litt tid å venne seg til bilen, men i dag følte jeg det gikk bedre og bedre i
mellomheatene, noe også tidene viser. 6. -5. og 4. beste tider viser at det gikk raskere og raskere etter
hvert som jeg ble mer kjent med bilen. Jeg vet at jeg har fått en god bil, nå er det bare opp til føreren å prestere, sier han.

 

Artig å være tilbake i rallycross

Han syntes det var artig å være tilbake i rallycross- sirkuset etter et år som cross-kart kjører i fjor. – Jeg treffer igjen mange av dem jeg ble kjent med for to år siden, og jeg merker at nivået er blitt høyere enn det var sist jeg kjørte rallycross. Jeg har imidlertid fortsatt ambisjoner om å være med å kjempe om en plass
på pallen når sesongens fem NM- runder er kjørt, mener en optimistisk Jonas Dalseth Jacobsen som ikke lar seg knekke av uhellet i sesongpremieren.

 

Det ble til slutt A-finale

Jonas Dalseth Jacobsen ble nummer seks i NM debuten i ny bil. Til slutt ble det A-finale på Jonas Dalseth Jacobsen. - Etter kvalifiseringen var jeg klar for det beste sporet i B-finalen. Der ble jeg nummer to bak Thommy Tesdal, og vi gikk dermed begge videre til A-finalen. I A-finalen var han uheldig og snurret.

-Fra bakerste posisjon fikk jeg en bra start, men ble truffet av en konkurrent inn i første sving, snurret og dermed ble jeg sist i finalen og fikk en sjetteplass.

Artikkel i Harstad Tidende 21. mai

 


TESTET RALLYCROSSBIL

 

 

Ny reklame på bilen. Her er Jonas på TK på Momarken, selvsagt alt i orden. Foto: Unn Dalseth18. mai 2012

Første NM-runde lørdag på Momarken
Jonas Dalseth Jacobsen er nå tilbake i rallycross NM i samme bil som Daniel Holten ble Norgesmester med i 2010. Det er på plass leieavtale med Holten Motorsport om en Citroen Saxo som skal kjøres i samtlige NM-runder inntil 1600-klassen denne sesongen sier Jonas Dalseth Jacobsen som kjører første runde lørdag på Momarken Bilbane. I en sport hvor utstyret betyr mye er det betryggende å stille til start med godt utstyr, sier en smilende Dalseth Jacobsen.

NM-åpning på Momarken (NBF)
Spenning foran NM-åpning (Motorsport.no)

 


 

Holten Motorsport på plass på Momarken. Foto: Unn DalsethTestet i Vikedal; nå kribler det i pedalfoten

- Det er i vinter jobbet med å få til et opplegg og det er nå gjort avtale med Holten Motorsport om leie av en Citroen Saxo til samtlige NM-runder inneværende sesong. Som en del av dette var Jonas for 14 dager siden på besøk i Vikedal for testkjøring av bilen. Det fungerte veldig bra og jeg fikk testkjørt bilen en god del runder på Vikedal Motorbane og det kribler virkelig i pedalfoten, bilen og formen er bra! – Jeg er kanonfornøyd, og vet nå at jeg har en vinnerbil. I en sport hvor utstyret betyr mye, er det betryggende å stille til start med godt utstyr, sier en smilende Dalseth Jacobsen. Han legger til at han har litt lavere ambisjoner foran helgas tilbakekomst i det gode selskap. – Jeg trenger nok litt tilvenningstid med bilen. Derfor satser jeg på å komme til A-finalen under lørdagens løp. Så får vi heller ta det derfra, mener motorsportstalentet.
Testkjøring på Vikedal

 

Tilbake i Rallycross; det er her jeg vil være
Jonas Dalseth Jacobsen vant Bilcross Junior Challenge i 2009, og kom på andre plass i Landsfinalen for bilcross junior samme året. I 2010 kjørte Jonas NM i rallycross inntil 1600 kubikk og ble nummer åtte sammenlagt. Han har videre fått Presidentens Utviklingsfond av Norges Bilsportforbund, som ble brukt til å kjøre fire asfaltløp i Subaru Cup. I 2011 kjørte han Crosskart NM hvor han tok bronse i 650-klassen og avsluttet sesongen med å vinne over motorsportseliten i Race of Champions Gokart
Artikkel
Nå er Jonas Dalseth Jacobsen altså tilbake i rallycross og ny NM-satsing i inntil 1600 kubikk. Jonas legger press på sine egne skuldrer. – Først og fremst er det fantastisk å være tilbake i rallycross-sirkuset, det er jo her jeg egentlig vil være.

 

Lært mye av tidligere satsinger
I vinter har Team Jacobsen vurdert mye fram og tilbake for om de igjen skulle satse på rallycross. – Men da vi oppdaget at denne bilen ble lagt ut for leie og fikk forelagt et godt tilbud, så bestemte vi oss for å slå til. Samtidig er satsingen for to år siden noe vi har lært mye av. Vi føler oss godt forberedt til sesongstart,
og gleder oss til sesongen som kommer, sier Unn Dalseth.

 

Solid respons fra det lokal næringslivet

Unn Dalseth legger til at et omfattende lokalt engasjement har vært med på å bygge den økonomiske plattformen som kreves for å – En av grunnene til at vi kan gjennomføre vår satsing er en solid respons fra det lokale næringslivet. Det er beundringsverdig når vår virksomhet skjer i Sør-Norge, mener Dalseth.

 

På lørdag stiller han i første runde på Momarken Bilbane. Målet er å kunne hevde meg i klassen og klare en pallplass til slutt.

 

Momarken Bilbane

Påmeldte pr 15. mai

Holten Motorsport

Terminliste 2012

 


Gå til toppen