START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT
TREDJE NM-RUNDE
 
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

10. august 2014

Tredje NM-runde
Enda en pallplass for Jonas

 

 

Jonas Dalseth Jacobsen fortsatte den gode kjøringen, og sikret seg en 2. plass under den tredje NM-runden i rallycross som gikk av stabelen denne helga hos NMK Melhus. Dermed sikret han seg også mange viktige poeng i kampen om NM-tittelen.

Selv om det startet veldig bra for Jonas med bestetid under treningen fredag kveld, skulle ikke fortsettelsen bli like enkel. Etter de to første innledende omgangene lørdag, hadde Jonas kjørt inn til en åttende- og en niendetid, noe han ikke var helt fornøyd med.

- Jeg kom ikke godt nok ut i starten, og ble liggende med biler foran meg. Dermed fikk jeg ikke kjøre slik jeg ville, sier Jonas Dalseth Jacobsen. Men i den tredje innledende omgangen viste unggutten fra Harstad at han skulle bli å regne med også på Melhus. Til tross for at han også i dette heatet ble liggende i trafikk, sørget en meget sterk siste runde for at han både vant heatet, og kjørte inn den nest beste tid i den tredje omgangen. Dermed var Jonas på femteplass etter de innledende omgangene, og det betyr at han hadde beste startspor i b-finalen.

- Det gikk fort når jeg fikk kjøre alene. Og siden jeg hadde vært raskest på treningen, så visste jeg at det gikk fort med meg. Så jeg hadde stor tro foran b-finalen.

I B-finalen hadde unggutten stålkontroll, og kjørte inn til seier. Dermed fikk han også stille til start i A-finalen. Til tross for at han kom ut helt sist etter starten, kjørte BMW-føreren seg sikkert opp i feltet. Etter å ha passert fire av konkurrentene, knivet Jonas om seieren med Steinar Stokke fra Bergen.

Jonas kom imidlertid i mål som nummer to.

- Det var så bra som det kunne blitt. Hadde det vært en runde til så hadde jeg kanskje klart å komme meg forbi. Men jeg er fornøyd med en andreplass.

Jonas og resten av Jacobsen Motorsport var hjemme søndag kveld, og nå er det klargjøring av bilen som gjelder før neste løp.

To løp gjenstår i årets Norgesmesterskap. Det neste går av stabelen
30. og 31. august, og kjøres på Dokka. Årets siste løp, som ser ut til å bli en skikkelig thrilleravslutning, kjøres 13. og 14. september på Gardermoen.

I NM-sammendraget ligger Jonas nå på tredjeplass, og har dermed klatret to plasser opp på sammenlagt-lista etter helgas løp. Dermed har han gode muligheter til å være med å kjempe om NM-tittelen.

Følg oss på Facebook

Terminliste 2014

 

Resultatliste

 

 

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen