START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT
SEIER I TREDJE NM-RUNDE
 
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

7. august 2016, oppdatert 08.08.2016

SEIER I TREDJE NM-RUNDE

 

 

 

Jonas trakk det lengste strået i en ekstremt jevn finale

Jonas tok første pallplass på Finnskogen i årets tredje NM-runde i Rallycross denne helgen og det i ny bil og ny klasse.

Det rettes en stor takk til støttespillere og sponsorer som gjør det mulig å henge med.

Les: Klar ambisjon før tredje NM-runde
Les: Artikkel fra Harstad Tidende 08.08.2016
Les: Artikkel fra Harstad Tidende (ht.no) 07.08.2016

Etter en lang sommerferie og 9.-plass i siste løp, var Jonas Dalseth Jacobsen og Jacobsen Motorsport ute etter revansje under den tredje NM-runden i rallycross, som ble arrangert på Finnskogen nå i helgen.

Utrolig jevn og spennende finale
Jonas kom ut som nummer to fra start, men utnyttet alternativsporet godt og snek
seg forbi rett før slutt og sier han ikke kan huske en så jevn finale.
Jeg kom meg akkurat foran og klarte å holde det helt inn, det var så vidt sier han etter seieren. Jeg har aldri opplevd en så spennende A-finale, og da er det ekstra deilig å ta seieren selv, sier Jonas Dalseth Jacobsen som slet med å sette ord på seier rett etter finalen.
- Det var så ufattelig deilig å ta denne seieren og det er fantastisk moro å vinne med
så mange raske kjørere til stede, sier han.

Avsluttet med bestetid
De innledende omgangene ble preget av mye vekslende vær og etter å ha kjørt inn til 7., 5., og 5. beste tid avsluttet Dalseth Jacobsen med bestetid i siste innledende omgang. Bestetiden sørget for at Jonas fikk andresporet i A-finalen.
– Jeg fikk den ene omgangen min ødelagt av regn. Derfor var det ekstra viktig å gjøre en god siste omgang for å få et best mulig utgangspunkt til finalene, sier han.

Bilen fungerte
Foran årets sesong ble det som kjent at teamet hans gikk inn for å bygge en helt ny bil. Etter de to første NM-rundene ble det gjort et valg å gjøre en del endringer til denne NM-runden på Finnskogen. Endringene fungerte til fulle og bilen har aldri vært bedre.
–Det er veldig morsomt å se at bilen fungerer så bra allerede tidlig i sesongen. Å bygge en bil er ikke lett, og det er mye prøving og feiling. Bilen klarte seg uten problemer og Jonas er stålklar foran neste NM-runde som er om to uker på Fluberg.

Takker sponsorer og støttespillerne
Jonas er på ingen måte alene, det står flere rundt i teamet og flere støttespillere jobber døgnet rundt for å bidra til at bilen er i tipp topp stand til hver omgang.
– Det er mange som hjelper til og da er det fint å kunne belønne de litt med å prestere selv. Jeg er utrolig takknemlig for den jobben de gjør for at jeg skal kjøre raskest mulig, noe som hadde vært umulig uten denne støtten sier Jacobsen.
- I tillegg koster det å være med, derfor rettes det en stor takk til støttespillere og sponsorer som bidrar til at Jonas kan henge med i Norgestoppen.

Drar hjem for å snu
Jonas og teamet er på tur hjem og det blir en snarvisitt for vi snur nærmest med en gang. Vi gleder oss til å kjøre ny runde som er 20.-21. august på Dokka, sier Jonas.

Fjerdeplass i sammendraget
Seieren førte til at Jonas fikk ett mindre enn maksimalt mulig poeng til sammenlagtkonkurransen i NM, og er nå oppe på fjerdeplass totalt.
- Det forsterker håpet om å ta medalje når alle fem NM-rundene er kjørt.
- Jonas har hele tiden vært klar på at medalje er målet, og det tror Jonas er mulig.
Jeg vet at bilen er rask nok så det er opp til meg å prestere, avslutter Jonas.

Les: Klar ambisjon før tredje NM-runde
Les: Artikkel fra Harstad Tidende 08.08.2016
Les: Artikkel fra Harstad Tidende (ht.no) 07.08.2016

Terminliste 2016
Følg oss på Facebook

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen