START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT
SEIER I FJERDE NM-RUNDE
 
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

21. august 2016

SEIER NOK EN GANG

 

 

Seier i fjerde NM-runde på Dokka

 

Les også: Sikter på pallen nok en gang

Les: Artikkel fra Harstad Tidende 22.08.2016

 

Se video fra A-finalen lenger ned på siden

 

Den fjerde og nest siste NM-runde i rallycross gikk av stabelen på Dokka i helga og Jonas vant nok en gang.


Dominerte på Dokka

Jonas og resten av Jacobsen Motorsport var på plass for å prøve å knappe innpå forspranget til de to som lå foran på resultatlista i sammendraget i NM.

Jonas viste gode takter fra første gasspådrag. Han kjørte nest beste tid på treningen, og i første omgang vant han sitt heat, og kjørte inn til tredje beste tid totalt. En del regn på lørdag gjorde at det var relativt sleipt på banen, men det så ikke ut til å by på problemer for unggutten fra Harstad.

I andre omgang vant han på ny sitt heat, og kjørte inn til nok en tredjetid. Jonas følte at han hadde bra tempo på banen, og beviste det til gangs i den tredje omgangen. På ny vant han sitt heat, og denne gangen satte han bestetid. Dermed ledet Jonas klassen etter første dag.

Søndag skulle ikke bli mye dårligere. I den siste innledende omgangen havnet Jonas i litt trafikk etter start, men til tross for det kjørte han inn til fjerdetid. Totalt var den lovende rallycross-føreren fra nord dermed aller best etter de innledende rundene, og hadde 1. sporvalg i a-finalen.

Regnet tørket opp og sola kom etter hvert frem, noe som sørget for fine forhold når finalene skulle kjøres. Jonas fikk en god start i finalen, og kom ut som nummer to. Etter å ha kjørt i alternativsporet allerede på andre runde, kneppet han innpå sine konkurrenter og kjørte forbi dem èn etter èn. Og når fem runder var kjørt var Jonas den første til å krysse mållinja, akkurat som på Flisa for 14 dager siden.

- Det er deilig å vinne to ganger på rad! Bilen har fungert veldig bra, og jeg er veldig komfortabel i den, gliser den glade vinneren.
BMW'en har ingen store skader, og trenger bare en vanlig service og litt ny plastikk før den er klar den siste NM-runden på Momarken om tre uker.

Med nesten full poengpott to løpshelger på rad har Jonas knappet kraftig innpå de to som er foran han i NM-sammendraget. Uoffisielt leder Hans-Jøran Østreng fortsatt NM med 106 poeng. Deretter følger Henrik Paulsen på 105 poeng, mens Jonas bare ligger fem bak lederen med sine 101 poeng.

- Det kommer til å bli en thriller-avslutning på sesongen. Denne helgen har jeg tatt inn 25 poeng på NM-lederen, så muligheten til NM-gull er der. Jeg skal gjøre hva jeg kan, så får vi summere opp poengene etterpå, sier Jonas, vel vitende om at konkurransen er knallhard.

- Uansett har dette så langt vært en veldig bra sesong, tatt i betraktning at jeg både kjører ny bil og konkurrerer i ny klasse. Og jeg er utrolig takknemlig for alle som stiller opp, og ikke minst for sponsorene mine som er med på laget, avslutter Jonas Dalseth Jacobsen.
 

Jonas og teamet retter en stor takk til alle som er med og hjelper til før, under og etter løp. En spesiell stor takk til alle sponsorene som gjør dette mulig!

 

Nå ligger vi uoffisielt 5 poeng bak Østreng som leder NM, og 4 poeng bak Paulsen som nå ligger på andreplass.

 

Siste og avgjørende NM-runde går av stabelen på Momarken Bilbane 10. september.

 

Vi skal definitivt gjøre alt vi kan for å være med å kjempe om NM-gullet!

 

NM Rallycross Supernasjonal klasse 4 etter 4 løp:

Fører: Klubb: Bilmerke: Poeng:
Hans-Jøran Østreng NMK Trøgstad            BMW 106
Henrik Paulsen NAF MS Gjøvik Citroën 105
Jonas Dalseth Jacobsen NMK Hålogaland BMW 101
Ola Frøshaug  NMK Trøgstad            Volvo 90
Kim Åvar Meland NMK Konsmo BMW 83
Herbjørn C. Haug NAF MS Vålerbanen Ford 76

 


 

Video fra A-finalen
Filmet av: Jill Johansen

 

 

 

 

 

Terminliste 2016
Følg oss på Facebook

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen