START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT
FEMTE NM-RUNDE - PALLPLASS I TREDJE LØP PÅ RAD
 
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

11. september 2016

PALLPLASS I TREDJE LØP PÅ RAD

 

 

TREDJEPLASS SAMMENLAGT I ÅRETS NM

Etter en actionfylt finale kom Jonas over mållinja som nummer tre. Dermed blir han også nummer
tre i årets NM sammenlagt.

Les: Før siste NM-runde; Jakter seier og NM-gull

Jonas Dalseth Jacobsen var med å kjempe om gullet helt til siste slutt i NM-runden på Momarken bilbane på Gardermoen.

Denne helga skulle Norgesmesterskapet i rallycross avgjøres på Momarken bilbane. Jonas lå før løpet som nummer tre i sammendraget, fem poeng bak lederen. Og målet var klart, nemlig å være med å knive om gullet.

Starten av løpet ble ikke helt som håpet. Det var litt trøbbel i de to første innledende omgangene, blant annet med et bøyd styrestag. Men så la gutten inn et høyere gir, og kjørte inn til bestetid både i tredje og fjerde omgang.

Dermed lå Jonas som nummer tre etter de innledende omgangene, og hadde fortsatt fem poeng opp til lederen i sammendraget. Dermed var det bare én ting som gjaldt, nemlig å komme først til mål i A-finalen.

I A-finalen ble det veldig jevnt inn mot første sving. Jonas ble sperret inne, og måtte kjøre rett inn i alternativsporet. Det ble mye fighting, men da målflagget vaiet hadde Jonas klart å kjempe seg til tredjeplass, noe som betyr at han har vært på pallen i alle tre løpene i høstsesongen. Det betydde også at han ble nummer tre i NM-sammendraget, kun noen få poeng fra gullet.

- Det gikk ikke helt min vei i finalen. Jeg kom litt dårlig ut i starten, og dermed ble det litt fighting, sier Jonas. Selv om gullet glapp, er han og resten av Jacobsen Motorsport fornøyd med tredjeplassen i NM. Før denne sesongen har teamet bygget ny bil, og dette har vært første år i Supernasjonal klasse 4.

- Bilen har fungert bra hele året. Vi har kjørt fire A-finaler av fem mulige, vært på pallen i fire av fem løp, satt banerekord og kjørt mange bestetider, smiler Jonas.

Nå er teamet på tur hjem, og bilen skal gjøres klar for løp på hjemmebane neste helg. - Det blir en fin avslutning på sesongen. Jeg håper mange av sponsorene og motorsportsvenner har muligheten til å komme til Evenes Motorstadion.

Så vil jeg takke alle for at de er med på laget, det er det som gjør det mulig for meg å kunne hevde meg i norgestoppen, avslutter den lovende rallycross-føreren.

NM Rallycross Supernasjonal klasse 4 - 2016:
(de 10 beste plassene)

Plass: Fører: Klubb: Bilmerke:
1. Herbjørn C. Haug NAF MS Vålerbanen Ford
2. Hans-Jøran Østreng NMK Trøgstad         BMW
3. Jonas Dalseth Jacobsen NMK Hålogaland BMW
4. Henrik Paulsen NAF MS Gjøvik Citroën
5. Øyvind J. Myhren NAF MS Gjøvik BMW
6. Stian Haugan KNA Telemark Citroën
7. Kim Åvar Meland NMK Konsmo BMW
8. Børre Håkelia NMK Trøgstad Toyota
9. Ola Frøshaug NMK Trøgstad Volvo
10. Rune Engesvoll NMK Gardermoen Lexus

Resultatliste 2016
Følg oss på Facebook

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen