START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

Tilbake til Arkiv

2012

19. desember 2012

Jonas vinner av "Idrettsprisen 2012"
Jonas var den heldige vinner av årets Idrettspris i Harstad, arrangert av Harstad Sparebank og Harstad Tidende.

Med dette vant han en sjekk på 50.000 kr, som skal brukes til neste års sesong.
- Det å vinne årets idrettspris var stort, og hjelper veldig på motivasjonen og videre sponsorjakt, sier Jonas.

Vi vil ønske alle en riktig god jul og et godt nyttår!

Les mer

Ny rallycrossbil
På senhøsten gikk vi til innkjøp av ny bil, en BMW E30 M3 kjørt av Erik Svartås i 2012 sesongen. Bilen som har en 2,0L S14 motor har vist seg å være konkurransedyktig med en 3. plass i NM totalt. Det gjenstår å ordne litt plastikk og lakk, ellers er bilen bra.

Planen er å få til full NM i klasse 2 neste år, men det ser vanskelig ut nå med tanke på sponsorer. Vi gjør imidlertid alt vi kan og Jonas ser frem til å ta fatt på neste års sesong.

Les mer

30. september 2012

"Bilsporttalentet 2012"
Finalen i "Bilsporttalentet 2012" gikk som «smurt» i år.

Juryen jobbet veldig bra sammen og Vålerbanen viste seg fra sin beste side.

«Vålerbanen Crew» er rett og slett utrolige, materiellet fungerte tilnærmet perfekt, tidsskjema satt «som et skudd» og mange av de fem nominerte overbeviste fullt ut! Og da solen viste seg utover dagen kunne det ikke bli bedre.

Les mer

17. september 2012

Måtte bryte i NM-finalen på Gardermoen
Jonas lå på andreplass i finalerunden på Gardermoen da drivakslingen på bilen røk. Jonas endte dermed på fjerdeplass i NM-sammendraget.

Uhellet med drivakselen resulterte i at han måtte bryte løpet og mistet dermed muligheten til å avansere til topp tre i sammendraget etter femte og siste NM-runde i rallycross.

Les mer

8. september 2012

Alle gode ting er tre
Etter å ha vært første reserve tre år på rad, får Jonas endelig sjansen i Bilsporttalentet etter at en av de som i utgangspunktet var tatt ut har trukket seg. Konkurransen går av stabelen på Vålerbanen onsdag 26. og torsdag 27. september, og Jonas skal konkurrere mot fire andre motorsporttalenter.

- Det er morsomt. Stort. Hadde egentlig ikke trodd at jeg skulle komme med, trangt nåløye å komme igjennom for å være med, sier Jonas.
- Jeg skal gjøre mitt beste. Så får vi se hvor langt det holder. Er selvfølgelig med for å vinne, men blir ikke skuffet om jeg ikke gjør det.

Og stortalentet har klare ambisjoner for hva som skjer om han vinner.
- Om jeg vinner får jeg muligheter til å satse videre. Det ville hjulpet veldig på alle mulige måter, blant annet til å jakte sponsorer.

Les mer

7. august 2012

2. plass og årsbeste for Jonas
I Jonas Dalseth Jacobsen kjørte inn til årsbeste i sin Citroen Saxo under den fjerde NM-runden i rallycross, som gikk på Grenland Motorsport Senter i helgen. Opp på pallen til en andre plass.

Jonas Dalseth Jacobsen ligger nå på femteplass i NM-sammendraget med 69 poeng, et poeng bak Mats Stensøy på fjerde. Et løp gjenstår i rallycross NM som kjøres på Gardermoen Motorpark 14. - 16. september.

Les mer
Resultatliste

Terminliste 2012

9. juli 2012

1. plass i bilcrossløp på Dyrøy
I helgen deltok Jonas på bilcrossløp på Evertmoen Motorstadion i Dyrøy. Etter lørdagens uheldige slutt med ødelagt gearkasse skulle søndagen gi Jonas uttelling.

Etter en utrolig flott kjøring kunne han innkassere seieren og han til slutt sto på toppen av seierspallen etter å ha kjørt seg opp fra D- til A-finale.

Les mer

16. juni 2012

Fornøyd med 8. plass
Etter litt innkjøringsproblemer på det våte føret på Vinjarmoen under den tredje NM-runden, ble det til slutt B-finale og en åttende plass på Jonas Dalseth Jacobsen.
- Selv om jeg ikke nådde målet mitt om å komme til A-finalen, er jeg veldig godt fornøyd med det som skjedde på Vinjarmoen, og har fått med meg masse nyttig erfaring videre, sier Jonas Dalseth Jacobsen.

- Fra andrespor i B-finalen hadde han en mulighet til å gå videre til A-finale.
- Nye tekniske problemer i B-finalen gjorde at jeg ikke kom meg videre til A, men åttende plassen er jeg fornøyd med på den vanskelige føret på en grei bane på Dokka avslutter Jonas.

Les mer

12. juni 2012

Fokuset er nå kun rettet mot Rallycross og NM
Lørdag er det klart for den tredje NM-runden på Dokka og nå er fokuset kun rettet mot Rallycross og NM på Dokka lørdag 16. juni.
- Jonas kaster ikke bort fritiden sin, frihelgen ble benyttet til å kjøre bilcross i hjembyen hvor han gikk av med seieren i Bilcross Åpen klasse. Dette var en grei oppladning før kommende helg smiler Jonas.
- Jonas gleder seg som vanlig og satser alt på å komme på pallen.
I fjor ble han nummer tre på samme bane under NM-runden i Crosskart, og unggutten sier han skal satse alt på å videreføre det flotte resultatet.

Les mer

10. juni 2012

Seier til Jonas i Harstad
Jonas ladet opp til neste helgs rallycrossrunde på Dokka med bilcrossløp i Harstad. Og 19-åringen var ikke snauere enn at han vant.
- Alt har fungert bra, og det var en grei oppladning til neste helg, smiler Jonas.

Les mer

2. juni 2012

Ny A-finale og 6. plass til Jonas
Etter å ha kjørt inn til nest beste tid i tredje omgang, hadde Jonas sikret seg tredje startspor i A-finalen. Jonas var giret, og gledet seg til å gi full gass. Etter to NM-runder i rallycross står Jonas Dalseth Jacobsen bokført med to A-finaler, en femte og en sjette plass.

Les mer

1. juni 2012

Klar for nye utfordringer
Endelig er det klart for andre NM-runde i rallycross, og Jonas er klar for nye utfordringer. Jacobsen Motorsport var på plass på Bollandsmoen tidlig fredag ettermiddag, og i løpet av dagen har teamet rigget seg til sammen med Holten Motorsport og gjort alt klart for løpet lørdag. Etter en fin 6. plass under forrige NM-runde på Momarken, håper han å legge liste enda litt høyere lørdag. - Jeg sikter på en ny A-finale, og så får vi ta det derifra, sier Jonas med glimt i øyet.

Les mer

30. mai 2012

Vil høyere opp, gleder seg til andre NM-runde
Jonas Dalseth Jacobsen gleder seg til andre NM-runde i rallycross. Etter at det ble en sjetteplass under NM-åpningen på Momarken vil han høyere opp på resultatlisten lørdag. Jonas var fornøyd med Citroen Saxoen under NM åpningen på Momarken.

Les mer

19. mai 2012

6. plass i første NM-runde på Momarken

Påkjørt bakfra i første sving i finalen
Dalseth Jakobsen nådde sitt første mål for sesongen, å komme seg til A-finalen under sesongdebuten i rallycross på Momarkedet. Håpet om en pallplass forsvant imidlertid etter få sekunder da han ble påkjørt bakfra allerede i første sving i finalen. Jonas Dalseth Jacobsen er likevel strålende fornøyd med helgen tross uheldighetene og bærer heller ikke nag til føreren som var skyld i uhellet.

Les mer

16. mai 2012

Tilbake i Rallycross
Første NM-runde kjøres på Momarken

Jonas Dalseth Jacobsen er nå tilbake i rallycross NM i samme bil som Daniel Holten ble Norgesmester med i 2010. Det er på plass leieavtale med Holten Motorsport om en Citroen Saxo som skal kjøres i samtlige NM-runder inntil 1600-klassen denne sesongen.

Jonas kjører første runde lørdag på Momarken Bilbane.

Les mer

5. mai 2012

Testing av rallycrossbil

Denne sesongen blir det RALLYCROSS og om alt går etter planen blir det full NM i 2012. Jonas og Per Børre var i Vikedal på besøk hos Holten Motorsport for testing og tilpassing av rallycrossbilen; en Citroen Saxo S 1600 som skal kjøres i klasse 1. Holten Motorsport har gjort en kjempejobb med bilen i vinter og vi ser fram til å kjøre 1. NM runde på Momarken 19. mai.