START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

Del på Facebook    Lik på Facebook

Tilbake til nyheter

27. mai 2013

Knallet til med pallplass

Etter en lang og kronglete vei, og seier i C- og B-finalen, kjørte Jonas Dalseth Jacobsen inn til en 3. plass under den andre NM-runden i Vikedal denne helgen.
Jacobsen hadde gledet seg til denne runden, og kjente banen fra et besøk her i 2010. Den gangen kjørte han en forhjulstrekker, mens i helga stilte han i sin egen BMW M3.
Og ambisjonene om A-finale hadde 20-åringen klar allerede før helgen.

Se video lenger ned på siden

Det skulle imidlertid bli et langt lerret å bleke. Etter tidskvalifiseringen var Jonas nummer to, kun slått av hjemmehåpet Daniel Holten. Og i første omgang kjørte Jonas kjempegodt, og ledet helt til han kjørte inn i alternativsporet på nest siste runde. Da kom 20-åringen ut like bak en konkurrent som ikke hadde vært i alternativsporet. Men bare noen svinger senere snurret konkurrenten, og Jonas kjørte rett i han. Jonas kunne fortsette, men fikk bare syvende beste tid i første omgang.

Følg Jonas på Facebook

Resultatliste 2013

Terminliste 2013

Artikkelen fortsetter under bildene

- Det var skikkelig skit, det er slikt som skjer. Men jeg lå an til å sette en veldig god tid. Bilen fikk en del skader, og vi måtte skru til sen kveld for å få den i stand til kjøring søndag, sier 20-åringen.

Løpet i Vikedal gikk over to dager, men trening, tidskvalifisering og første omgang på lørdag

Andre- og tredjeomgang samt finalene ble kjørt på søndag som startet litt som lørdagen sluttet.

- I andre omgang gikk det bra helt til jeg snurret. Dermed ødela jeg sjansen for å sette en god tid, og kjørte inn til en trettende beste tid, sier Jonas.
Dermed trengte han en god tid i tredje omgang for å sikre seg plass i a-finalen. Men i tredje omgang ble Jonas diskvalifisert etter en forbikjøring, noe både 20-åringen og mange flere reagerte veldig på.

Dermed sto Jacobsen med beste startspor i C-finalen, sammen med fem andre sultne konkurrenter. Men 20-åringen hadde bestemt seg på forhånd, og ledet fra start til mål, og vant den.

- Det gikk bra, jeg tok starten og kunne bare kontrollere i mål, smiler C-finalevinneren.

Dermed var det opp til B-finale, og Jonas var nummer fem ut av første sving. På andre runde kjørte han inn i alternativsporet, og satte opp et voldsomt tempo. Og etter hvert som konkurrentene måtte inn i alternativsporet, kjørte Jonas forbi, og kunne dermed sikre seg seier også i B-finalen.

- Det var en vanskelig finale med tøffe konkurrenter, så det var veldig morsomt å lykkes.

I A-finalen kom Jonas likt ut som i B-finalen, og var nummer fem etter første sving. Denne gangen gikk han rett i alternativsporet på første runde, og som i B-finalen begynte han å plukke konkurrenter.
- Det var en hard finale, jeg kjørte blant annet i autovernet i over 100 kilometer i timen. Men det holdt til tredjeplass, og det er jeg veldig fornøyd med. Det er over all forventning, og veldig, veldig morsomt, sier den smørblide Jonas Dalseth Jacobsen.

Neste NM-runde går av stabelen på Momarken lørdag 22. juni.
Målet er A-finale, avslutter bronsevinneren.

Inboard Cam fra Vikedal:

Tekst av: Jacobsen Motorsport

24. mai 2013

Jonas klar for Vikedal

Endelig er det klart for den andre NM-runden i rallycross lørdag 25. og søndag 26. mai i Vikedal. Jonas ser frem til å komme tilbake i bilen igjen og gleder seg veldig.
Jeg har en god følelse med bilen, og skal få til startene litt bedre enn jeg gjorde på Gardermoen under første NM-runde. Da har jeg også troen på et godt resultat, sier Jonas.

Han har tidligere kjørt løp i Vikedal, da i supernasjonal klasse 1. Det var i 2010, og da kjørte han en Citroën Saxo med forhjulstrekk.

- Banen er utfordrende, det går både opp og ned, og det er teknisk krevende svinger. Dermed må en finne en bra flyt og et godt spor, smiler Jonas.

Bilen er allerede på plass i Vikedal. Jonas og resten

av teamet flyr til Gardermoen på torsdag, hvor de så henter bobil og sericebil, og setter kursen mot Vikedal. Turen er på 50 mil, og planen er å være fremme i Vikedal fredag.

- Det er litt logistikk som må på plass, men med en snill arbeidsgiver og gode sponsorer går det fint å drive med motorsport, selv om en er bosatt i Nord-Norge, påpeker 20-åringen.
Sist Jonas kjørte i Vikedal i 2010, kom han helt til A-finale. Han satser naturlig nok på å gjenta den bedriften.
- Jeg ønsker å forbedre plasseringen fra Gardermoen, og ønsker å komme til a-finalen. Og så får vi ta det derifra, smiler Jonas.

Sammenlagt i NM ligger Jonas på en 11. plass etter at han ble nummer 11 i debuten i BMW-en på Gardermoen under første NM-runde.

På bildet vinker Jonas adjø, før han forlater heimen i Harstad torsdag kveld, og setter kursen for Vikedal.