START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT
FJERDE NM-RUNDE
 
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

1. september 2014

Fjerde NM-runde
Andre pallplass på rad for Jonas

 

Jonas Dalseth Jacobsen kjørte inn til sin andre pallplass på rad
etter å ha sikret seg tredjeplass under den fjerde NM-runden i
rallycross, som ble avviklet på Vinjarmoen Motorbane på Dokka
denne helga.

Jonas viste fra første start at han hadde farten inne, og kjørte inn til nest beste tid i sin klasse under treningen lørdag morgen. Men i det første heatet hadde han ytterste startspor, og kom dermed dårlig ut fra start. Deretter ble han påkjørt bakfra inn i første sving. Det gjorde at han ble liggende å stange bak bilene foran, og Jonas kjørte inn til en 11. tid.

- Det var en smell inn i første sving, noe som sørget for at jeg snurret. Men jeg kom meg videre og i mål, men var jo ikke fornøyd med tida, sier Jonas.

I andre omgang derimot viste Jonas seg virkelig frem. Han tok starten, og kjørte inn til desidert beste tid i sin klasse. Dette skulle også vise seg å bli den nest beste tiden som ble kjørt i denne klassen hele helga.

I tredje omgang havnet Jonas nok en gang i trafikk. Til tross for dette klarte Jonas å kjøre inn til en femte beste tid, noe som sørget for at han var nummer tre sammenlagt etter lørdagens kjøring.

I løpet av natt til søndag kom det mye regn, noe som sørget for at det var virkelig sleipt og glatt på banen under den fjerde omgangen. Jonas mestret forholdene godt, og kjørte inn til en fjerdetid. Og etter at de innledende omgangene var summert opp, sto Jonas oppført som nummer tre, og var dermed kvalifisert til a-finalen.

- Det gikk bra. Jeg er veldig fornøyd med en bestetid i andre omgang, og resten av kjøringa var helt grei, oppsummerer Jonas.

Lumske værforhold gjorde dekkvalget til finalen spennende. Jonas valgte å kjøre på dekk for tørre forhold – noe som viste seg å være et smart valg. I a-finalen kom han ut av start som nummer tre, og etter noen spennende runder med god kjøring kom han til slutt i mål som nummer tre.

- Isolert sett var resultatet i denne runden bra, men med tanke på NM totalt var det ikke bra at Stein Svardal, som leder NM, kom foran meg, sier Jonas.

Med en tredjeplass sikret Jonas seg avansement i NM-sammendraget, og gikk opp til en andreplass, 15 poeng bak Svardal som leder.

Den siste NM-runden går av stabelen på Gardermoen om knappe to uker, og Jonas har klare planer for hva han og BMW-en skal gjøre.

- Nå gjenstår det å gjøre bilen klar til neste NM-runde. Der skal jeg forsvare andreplassen min i NM-sammendraget, avslutter Jonas.

 

Følg oss på Facebook

Terminliste 2014

 

Resultatliste

 

 

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen