START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT
ANDRE NM-RUNDE - GOD KJØRING PÅ LÅNKEBANEN
 
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

7. juni 2015

GOD KJØRING PÅ LÅNKEBANEN

 

 

God kjøring - men NM-runden ble avlyst etter ulykke

Siste: Etter den tragiske hendelsen ble det bestemt av Norges Bilsportforbund at denne runden skulle styrkes. Det betyr at det kun blir fire tellende NM-runder i år, og derfor blir det ekstra viktig å sikre seg gode plasseringer i hver runde.

- Denne helgen ble den andre NM-runden i rallycross avviklet på Lånkebanen utenfor Stjørdal i Nord-Trøndelag. Jacobsen Motorsport var tilstede og hadde ambisjoner om å henge med helt i toppen på en våt og krevende bane.

Jonas begynte bra med å sette andretid på treningen og dette på en bane han aldri har kjørt før. Og enda bedre skulle det gå i første omgang.
Før omgangen gamblet teamet med dekkvalg, noe som skulle vise seg å være et smart trekk. Jonas tok starten, og tross hard kamp inn i første sving ledet han fra start til mål. Det gikk veldig bra, og dekkvalget gjorde utslaget. Et heat jeg er godt fornøyd med, smiler Jonas.

Værforholdene varierte, og det var vanskelig å vite om man skulle velge å kjøre på regndekk eller ikke. Før andre omgang ble det bestemt å kjøre på de samme dekkene som i første omgang. Men mens Jonas stod på startstreken og ventet på sitt andre heat, begynte det å regne.
- Det gjorde det veldig vanskelig å sette en god tid siden jeg var i siste heat i min klasse, og de andre heatene hadde kjørt på tørt føre, forklarer 22-åringen, som til tross for at han vant sitt heat satte en 7. tid.

Fra dette tidspunktet og ut dagen ble værforholdene verre. Det ble mye vind og regn, men i det minste sørget det for at dekkvalget ble enkelt, og regnhjul ble satt på til tredje omgang.
Jonas hang godt med i starten i sitt tredje heat, og kjørte rett i alternativsporet.
- Det ble litt trangt i starten og Jonas ble liggende i trafikk, men holdt et godt tempo. Dette gjorde at han satte en 3. tid.
Dermed var han nummer to sammenlagt i sin klasse etter tre av fire innledende omganger.

På søndag skulle det kjøres én innledende omgang, i tillegg til finaler. Været var blitt bedre på søndag, og Jonas sto i andre beste startspor i den siste omgangen. BMW-føreren hadde en god start, og ledet inn i første sving.
- Dessverre ble jeg påkjørt inn i første sving, slik at jeg punkterte på høyre fremhjul, noe som selvfølgelig ødela sjansene for å sette en god tid i siste omgang, forteller Jonas.

Til tross for dette var Jonas nummer to etter de innledende rundene, og skulle stå i fremste rekke i A-finalen. Men da en av mekanikerne til en av deltakerne fikk et illebefinnende, ble det besluttet at løpet skulle avsluttes og avlyses.

Det er fortsatt usikkert om dette løpet kommer til å bli tellende, og i så fall hvilke resultater som vil bli gjeldende. Det ventes en avklaring fra Norges Bilsportsforbund i nærmeste fremtid. Neste løp kjøres på Melhus 27. og 28. juni.
sen.

Siste: Etter den tragiske hendelsen ble det bestemt av Norges Bilsportforbund at denne runden skulle styrkes. Det betyr at det kun blir fire tellende NM-runder i år, og derfor blir det ekstra viktig å sikre seg gode plasseringer i hver runde.
 

 

Følg oss på Facebook

 

Terminliste 2015

 

Resultatliste

 

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen

Andre