START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT  
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

13.09.2021, oppdatert 13.09.2021

 

Sølv i NM 2021

 

 

 

Denne helgen har Jonas Dalseth Jacobsen og resten av Jacobsen Motorsport deltatt i den femte og avgjørende NM-runden på Finnskogbanen hos NMK Solør Motorsport.

 

Jonas ledet med 6 poeng på Fredrik Ågedal i NM-sammendraget før den siste NM-runden, mens Emil Sivesind fulgte 8 poeng bak. Siden man kan oppnå
43 poeng på én NM-runde, var det helt åpent hvem av de tre som ville stikke av med NM-gullet.

 

 


 

- Jonas startet med å sette bestetid på trening, før han kjørte inn til femtetid i første omgang etter en punktering.

Dermed fikk han midterste startspor i 2. omgang, og ble liggende i trafikk. Han greide likevel å kjøre inn til tredje beste tid på den sleipe Finnskogbanen.

• Det var en utfordrende start på helgen, og vi
hadde ikke marginene helt på vår side, sier Jonas.


Dermed var det svært viktig med en god tid i siste omgang på lørdag. Jonas vant heatet, og kjørte inn til nest beste tid. Dermed var han sikret beste startspor i sitt heat i den 4. og siste innledende omgangen søndag.

 

 

"Race incidents" gir store konsekvenser

I fjerde omgang deles det ut 3, 2, og 1 NM-poeng til henholdsvis første-, andre- og tredje beste tid. Derfor er det ekstra viktig å sikre en god tid i fjerde omgang.


Natt til søndag hadde det regnet kraftig, noe som gjorde forholdene svært krevdende. Dette passet imidlertid Jonas godt: Under søndagens trening satte Jonas igjen beste rundetid.

I fjerde omgang kom Jonas ut som nummer tre, men foran Fredrik Ågedal. Da sistnevnte kom inn på banen etter å ha vært i alternativsporet på siste runde, ble det et sammenstøt mellom han og Jonas. Det førte til at Jonas kjørte av banen og punkterte. Han kom seg inn på banen igjen, og endte opp med femtetid. Ågedal fikk en tidsstraff for hendelsen, og fikk dermed niendetid. Ingen av dem fikk dermed med seg ekstra NM-poeng.


• Jeg føler at jeg har hatt best tempo hele helgen, men at jeg har fått dårlig betalt for det. Kniving om plasseringer har gitt noen "Race incidents", og det får av og til store konsekvenser, noe det gjorde for oss i de innledende rundene i helgen med to punkteringer, sier Jonas.

 

 

Stor dramatikk

 

Han var dermed nummer fem etter de innledende omgangene, og måtte for første gang i år kjøre B-finale. Fredrik Ågedal toppet resultatlisten etter de innledende omgangene, mens Emil Sivesind var nummer fire.

Sivesind hadde ikke plukket nok poeng i de innledende rundene, og var dermed ute av gullkampen i NM. Ågedal hadde fortsatt muligheten, men måtte vinne løpet for å bli norgesmester.

Jonas tok en klokkeren start i B-finalen, og kjørte i løpet av de fem rundene godt ifra resten av feltet. Dermed tok han seg opp til A-finalen, som lå an til å bli en skikkelig thriller.

Siden Jonas hadde kvalifisert seg for A-finale ved å vinne B-finalen, hadde han nest dårligste startspor i bakerste rad. I tillegg gikk bilen "i kjelleren" da starten gikk, noe som gjorde at Jonas kom sist ut av start.

Jonas kjørte seg helt opp til andreplass i løpet av de 5 finale-rundene, en plassering han holdt over målstreken, men den som vant løpet var Fredrik Ågedal. Dermed endte Ågedal på 149 NM-poeng - ett fattig poeng foran Jonas - og dermed ble Ågedal Norgesmester.
 

• Akkurat nå føles det veldig skuffende. Vi har stort sett ledet NM hele sesongen, og å vinne NM har naturligvis vært det store målet. Å bli slått med kun ett poeng føles surt, sier Jonas.

 


• Vi har stort sett hatt stang ut denne helga, og det er små marginer som avgjør. Samtidig vil jeg gratulere Fredrik med gull og Emil med bronse, det har vært en jevn og hard fight hele veien, fortsetter Jonas.


Totalt har Jonas dermed vunnet to løp og blitt nummer to i de tre andre NM-rundene.


• Vi kjører for å vinne, men dessverre ble det ikke slik i år, sier Jonas.

 


Hadde det ikke vært for alle våre gode sponsorer og samarbeidspartnere, kunne vi imidlertid ikke kjempet på så høyt nivå.

 

Jeg vil takke hver og én for at dere er med på laget, det er jeg svært takknemlig for, avslutter Jonas.
 

 

 

Følg oss på Facebook

 

 

 

 


 

 

 Følg oss på Facebook

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen