START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT  
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

02.05.2022, oppdatert 23.05.2022

 

Seier og NM-ledelse

 

2022: Jonas Dalseth Jacobsen og resten av Jacobsen Motorsport hadde en hektisk helg på Momarken under første NM-runde, men kom fra det med både seier og ledelse i Norgesmesterskapet.

 


 

 

Seier i første NM-runde 2022
Denne helgen har årets første NM-runde i rallycross gått av stabelen på Momarken. Jonas Dalseth Jacobsen og resten av teamet var på plass på startstreken, med ambisjon om å hevde seg helt i teten for å kjempe om både seier i løpet og om NM-gullet.

Jonas trives godt på banen på Momarken, og lørdagen startet godt med bestetid på en av de to treningene, før det ble fjerdetid i første omgang etter tett fighting på banen. I andre omgang havnet Jonas av banen etter en smell i første sving, som gjorde at han tapte mye tid. Dermed ble det bare en 16. tid i denne omgangen. I samme heat ble det klart at bilen ikke gikk helt som den skulle. Teamet skiftet dynamo, men problemene viste seg å være til stede også i tredje omgang. Til tross for det kjørte Jonas inn til tredje beste tid.

- Lørdag ble en dag hvor marginene ikke var helt på vår side. Etter tredje omgang brukte vi hele ettermiddagen og kvelden på å finne feilen, og til slutt fant vi den etter å ha testkjørt bilen sent på kvelden, sier Jonas Dalseth Jacobsen.

Verdifulle ekstrapoeng
Totalt kjøres det fire innledende omganger, der den dårligste omgangen strykes. I tillegg er det mulig å hente 3, 2 og 1 NM-poeng for 1ste-, 2dre- og 3dje beste tid i den fjerde innledende omgangen. Dermed var det mye som sto på spill før den siste innledende omgangen søndag morgen, da Jonas både ville stryke 16. tiden fra lørdagen, samt score verdifulle ekstrapoeng i NM. Og det skulle vise seg at all skruingen søndag kveld var verdt slitet, for Jonas tok starten og kjørte inn til en klokkeklar bestetid og sikret dermed tre ekstra NM-poeng.

Seier i A-finalen
Etter de innledende omgangene var Jonas dermed nummer to, og valgte andre startspor i finalen. Det var et smar0t valg, for Jonas tok starten, og kjørte kontrollert inn til seier i første NM-runde.

- Det har vært en knalltøff helg, hvor vi virkelig har stått på for å være konkurransedyktige. Derfor smakte det ekstra godt med en seier i dag. NM-sammendraget er ikke noe spring men en marathon, så derfor gjelder det å plukke maksimalt med poeng fra første løp, sier Jonas.

Tusen takk til sponsorer og samarbeidspartnere som gjør det mulig for oss å drive med dette, det er gøy å betale tilbake med seier, legger Jonas til.

Jonas leder Norgesmesterskapet

Uoffisielt leder Jonas dermed NM etter den første av totalt seks NM-runder. Én av rundene strykes.

Neste NM-runde kjøres på Gardermoen 28. og 29. mai.

Før den til skal Jonas og resten av Jacobsen Motorsport til Höljes og kjøre den første runden i det nordiske Rallycross-mesterskapet RallyX 14. og 15. mai.

 

 

Følg oss på Facebook

 

 

 

 


 

 

 Følg oss på Facebook

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen