START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT  
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

29.05.2022, oppdatert 30.05.2022

 

Andreplass i
andre NM-runde

 

Jonas Dalseth Jacobsen var dominant på Gardermoen og etter å ha vært best etter de innledende omgangene knivet han om seieren helt til siste sving i A-finalen.

 

Til slutt kjørte Jonas over målstreken som nummer to, og opprettholdt ledelsen i NM-sammendraget.

 

Opprettholder ledelsen i NM-sammendraget
Denne helgen har den andre runden i Norgesmesterskapet i Rallycross gått av stabelen, og Jonas Dalseth Jacobsen og resten av Jacobsen Motorsport var på plass for å kjempe om de gjeveste plasseringene og plukke verdifulle NM-poeng.

Det hele startet med at Jonas satte nest beste tid på trening, men plagdes med bremsene. Etter å ha brukt det andre treningspasset til å justere inn bremsene, var det duket for full satsing i den første av de fire innledende omgangene.
Der tok Jonas starten, ledet heatet og lå an til bestetid, men etter å ha bremset motorstopp midtveis i heatet ble han forbikjørt og kjørte inn til 11. beste tid.

Dominant i innledende omganger
Siden det dårligste resultatet fra de innledende omgangene strykes, hadde Jonas nå kniven på strupen, og måtte levere varene i de tre neste omgangene. Og det gjorde han – i de to neste omgangene lørdag kjørte Jonas inn til to bestetider, og dermed ledet han etter lørdagens kjøring.
Søndag skulle den fjerde innledende omgangen samt finalene kjøres, og Jonas satte opp høy fart i sitt heat. Midtveis i heatet lå han an til bestetid, men så begynte styringen å krangle. Tannstangen var i ferd med å takke for seg, og dermed måtte Jonas kjempe mot både sin egen bil og klokka de to neste rundene. I mål var han fattige ett tusendel bak Emil Sivesind som satte bestetid, og kjørte dermed inn til andretid og to ekstra NM-poeng, ettersom det deles ut 3, 2 og 1 NM-poeng til første, andre og tredje beste tid i den fjerde innledende omgangen.

Med to bestetider og en andretid som tellende resultat etter de innledende omgangene, var Jonas sikret pole position i A-finalen. Jonas var først ut av start, med Emil Sivesind hakk i hæl. De to knivet tett, og da Jonas kom ut av alternativ-sporet på siste runde, var de to omtrent helt likt. Emil hadde imidlertid innerspor inn i siste sving, og dermed kom Emil før Jonas ut av svingen og vant kun ett tidel foran Harstad-væringen, mens Knut Ove Børseth ble nummer tre.

Alt i alt fornøyd
- Det skjer alltid noe her på Gardermoen, det er en bane jeg ikke trives på. Samtidig er jeg fornøyd med de innledende omgangene, farten har vært god og det er alltid deilig å være best sammenlagt og ta med seg viktige NM-poeng, sier Jonas Dalseth Jacobsen.
- Det er litt frustrerende å ikke vinne når man tar starten og leder 4,5 av 5 runder, men samtidig er det svært tett i klassen og det er flere som kjører fort.

- Både jeg og Emil kunne blitt stående i siste sving når det var så tett fighting, så alt i alt er jeg fornøyd med å ta med meg en god dose poeng også fra finalen, fortsetter Jonas.

Tusen takk til alle som er med på laget
- Denne helgen har mange venner, bekjente og samarbeidspartnere vært på løpet, og det har vært veldig hyggelig. Tusen, tusen takk til alle som er med på laget, det betyr mye, legger han til.

Uoffisielt leder Jonas fortsatt NM med fem poeng etter å ha tatt 39 av 43 mulige poeng denne helgen.

Den neste NM-runden i rallycross går av stabelen på Finnskogbanen 25. og 26. juni.

- Jeg vil rette en stor takk til alle som er med og støtter opp om satsingen vår. Det er motiverende å se alle tilbakemeldinger vi får i sosiale medier, og hvor mange som engasjerer seg. Tusen takk til dere alle, legger Jonas til.


 

 

Følg oss på Facebook

 

 

 

 

 

 

 


Følg oss på Facebook

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen