START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT  
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

24.06.2022, sist oppdatert 27.06.2022

 

Seier til Jonas og økt NM-ledelse i tredje NM-runde på Finnskogbanen

 

Jonas Dalseth Jacobsen dominerte totalt i årets tredje NM-runde i rallycross. Harstadværingen vant både de innledende omgangene og A-finalen, og tok dermed 43 poeng av 43 mulige.

 

 

 

 

Denne helgen var det klart for den tredje NM-runden i rallycross. Jonas Dalseth Jacobsen og resten av Jacobsen Motorsport var sammen med resten av den norske rallycross-eliten på plass på Finnskogen hos KNA Solør Motorsport. Målet før helgen var tydelig – nemlig å kjempe om de aller gjeveste plasseringene og øke ledelsen i NM.

Det skulle imidlertid bli en utfordrende start på løpshelgen. Etter to treningspass lørdag morgen tok Jonas starten i sitt heat i første omgang, men etter to og en halv runde i ledelsen punkterte han på venstre bakhjul, og måtte dermed bryte heatet.

For å være helt sikre på at dette ikke skjedde igjen, bestemte teamet seg for å kjøre med ekstra mye luft i dekkene i det svært varme været, siden banen på Finnskogen gir dekkene mye juling. Det byr imidlertid på en annen utfordring – nemlig at dekkene oppleves som «glattere» og gir litt mindre grep, og dermed blir bilen mer utfordrende å kjøre.

Vant tre strake omganger
Siden den dårligste av de fire innledende omgangene strykes, hadde Jonas fortsatt mulighet til å hevde seg i løpet til tross for en brutt omgang. Imidlertid fikk han nå press på seg, siden han måtte levere i de neste omgangene.

Jonas har ofte levert sine beste omganger og løp når han har hatt stort press på seg, og det skulle ikke bli annerledes på Flisa. Både den andre og tredje omgangen kjørte han inn til heatseier og bestetid, og var dermed nummer tre på resultatlista etter lørdagens kjøring.

Søndag skulle den siste innledende omgangen og finalene kjøres. I den fjerde og siste innledende omgangene gis det 3, 2 og 1 NM-poeng for første-, andre- og tredje beste tid. Jonas gjorde som han hadde gjort på lørdag – tok starten og ledet helt frem til målpassering, satte bestetid og hentet dermed tre verdifulle NM-poeng. I tillegg gjorde dette at han fikk tre omgangsseire som tellende resultat og hadde pole position i A-finalen.

Takknemlig for gode sponsorer og samarbeidspartnere
I A-finalen gjorde Jonas slik han hadde gjort i de innledende omgangene – han tok starten og så seg ikke tilbake. Etter fem runder kjørte han først over mållinja og årets andre NM-seier var et faktum.

- Dette var veldig gøy etter den litt sure andreplassen forrige NM-runde. Foruten punkteringen i første omgang har helgen gått på skinner, bilen har fungert veldig bra og jeg har vært først ut av alle startene, noe som er svært viktig på denne banen, sier Jonas.

- Tusen takk til alle sponsorer og samarbeidspartnere som er med på laget. Vi er inne i en god flyt og leverer gode resultater, og en stor del av grunnen for dette er at vi har så gode partnere på laget, sier Jonas.

Jonas har dermed to seire og én andreplass så langt i Norgesmesterskapet i rallycross, som er nå halvkjørt. Den fjerde NM-runden kjøres første helgen i august (6.-7. august) hos NMK Verdal/Levanger.

 

 

 


 

Tilbake til nyheter

24.06.2022, sist oppdatert 26.06.2022

 

Jonas og teamet er klar for tredje NM-runde på Finnskogbanen

 

Løpet sendes på direktesport.no,
vi oppdaterer underveis på Facebook-profilen
Jacobsen Motorsport     >>>>>>>>


 

Løpet sendes direkte på
www.direktesport.no

- Vi vil også oppdatere på Facebook-siden

 

Har du iHarstad-abonnement
kan du LOGGE INN og se
GRATIS her:
www.direktesport.no/?publication=www.iharstad.no

 

DIREKTE LINK - LØRDAG - start ca kl. 11.00
(eller reprise en stund etter løpet) her:
https://www.direktesport.no/event/2008a86e-912e-4ba9-a158-2eecddc59bcf

 

DIREKTE LINK - SØNDAG - start ca kl. 09.00
(eller reprise en stund etter løpet) her:
https://www.direktesport.no/event/e699b23a-a343-4f50-9891-89099cdb5e8b

 


 


NM sammendrag - Supernasjonal klasse 4 etter ANDRE runde
 

  Fører:   Klubb:   Bilmerke:

Poeng:

 Jonas Dalseth Jacobsen  NMK Hålogaland  VW Polo 79
 Emil Sivesind  NMK Krabyskogen  Audi S1 74
 Simen Engsvik  NMK Trøgstad  VW Polo 64
 Herbjørn Haug  KNA Solør MSP  Mercedes 47
 Jørgen Syversen  NMK Aremark  Ford Fiesta 41

 

 

Følg oss på Facebook

 

 

 

 

 


Følg oss på Facebook

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen