START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT  
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

07.09.2022, sist oppdatert 11.09.2022

 

ÅRETS SISTE NM-runde skulle gå uten Jonas

 

MEN TING endrer seg fort

 

 

Oppdatert: Ting endrer seg fort

Som høstsesongen har vist snur ting fort i dette gamet. Etter heroisk innsats fra flere er Jacobsen Motorsport på plass i Skien og Jonas er klar til å kjøre!

 

 

Etter å ha endt i sandfella i første sving ble det 6. plass i A-finalen denne helgen. Likevel har vi plukket nok poeng i helga til å sikre oss BRONSJE i NM, og med tanke på at vi kun har tatt poeng i 4 av 5 tellende NM-runder må vi være veldig fornøyd!!!

 

 

Gratulerer så mye til
* Simen Engsvik Motorsport med NM-gull og
* Emil Sivesind RX med NM-sølv!


Tusen takk til alle som har vært med å sponset og
har stilt opp på alle mulige måter denne sesongen!
Dere er gull!


⭐️ Hokksund Betong
⭐️ SecPro
⭐️ Granlund Kompetansesenter AS
⭐️ Båt og Industriservice AS
⭐️ Regnbuen Frisør
⭐️ Auto Nord AS
⭐️ Salberg Kjøreskole AS
⭐️ Facta Service AS
⭐️ Bygningstakst AS
⭐️ Walters Bilberging
⭐️ Laukvik Taxi
⭐️ Norrøna Storkjøkken
⭐️ Harstad Batteriservice AS
⭐️ Gustavsson Composite
⭐️ Rema 1000 Stormarked Harstad
⭐️ Bernt Gundersen Graveservice AS
⭐️ BilXtra


⭐️ Mormor og Morfar

⭐️ - og alle enkeltpersoner som har sponset ❤

 


 

PRESSEOMTALE:

Sikret NM-bronse i sesongens siste løp

 

Jonas Dalseth Jacobsen plukket nok poeng i siste NM-runde til å kapre bronse i Norgesmesterskapet, til tross for at han kun står bokført med poeng i fire av de fem tellende NM-rundene.

 

Etter motorhavari i to NM-runder på rad denne høsten, og det siste kun to uker før den siste NM-runden hos NMK Grenland, så det ut til at Jonas Dalseth Jacobsen og resten av Jacobsen Motorsport ikke ville bli å finne på startstreken i årets siste løp.


Iherdig innsats fra flere gjorde imidlertid at bilen ble klar i siste liten, og ankom depotet sent fredag kveld. Dermed kunne Jonas likevel delta i den siste NM-runden denne helgen.


Lørdagen startet med litt regn, noe som gjorde at det var krevende forhold på banen. Jonas kjørte inn til en 6. tid i første omgang, før han fulgte opp med 10. tid i andre omgang, til tross for en snurring.


Til den tredje omgangen hadde det tørket opp, og med tørre forhold og bedre vær kom også farta, og Jonas kjørte inn til bestetid.


Sikret bronsemedaljen


Søndagen skulle den siste innledende omgangen samt finalene kjøres. Jonas fikk en dårlig start i sin fjerde omgang, og etter å ha vært en tur i sandfella ved alternativ-sporet valgte han å bryte heatet.


Harstadværingen var likevel nummer fire etter de innledende omgangene, og med det direkte kvalifisert til A-finalen. Her var det en jevn start, men etter et sammenstøt med en konkurrent endte Jonas i sandfella i første sving. Dermed var A-finalen i realiteten over nærmest før den var begynt, og Jonas kom i mål på 6. plass.


Han hadde imidlertid plukket nok poeng til å sikre seg bronsemedaljen i NM, selv om han står bokført med null poeng i én av de tellende NM-rundene. Det er sterkt, og sier noe om hvor dominerende Jonas var i vårsesongen.

 

I de tre NM-rundene i vår plukket Jonas hele 122 av 129 mulige NM-poeng etter å ha vunnet to løp og blitt nummer to i ett.


Usikkert hva som skjer neste sesong


- Det har vært en sesong som naturligvis blir sterkt preget av de to motorhavariene. Det er svært kjedelig at vi derfor ikke har kunnet vært med å slåss om NM-gullet, og sånn sett er NM-bronsen en fattig trøst. Samtidig viser det jo at vi har høyt tempo når vi tar bronse uten å ha poeng fra alle de tellende NM-rundene, sier Jonas.


- Jeg vil benytte anledningen til å si tusen takk til alle sponsorer og samarbeidspartnere som er med på laget. Det er mange som har stilt opp denne sesongen, og det er vi helt avhengige av for å kunne konkurrere på dette nivået. Tusen, tusen takk, legger Jonas til.


Hva som skjer videre med motorsport-satsingen er foreløpig ikke klart. Rallycrossbilen er lagt ut for salg, og det er ikke tatt noen beslutning om det eventuelt vil bli satsing med en annen bil neste år.


- Nå blir det noen uker i tenkeboksen, så får vi se. Dette tar mye tid og energi, og dersom det skal bli mer kjøring må motivasjonen være på plass, og det skal jeg og vi kjenne litt på i tiden som kommer, avslutter Jonas.

 

 

 


 

 


 

Oppdatert: Ting endrer seg fort

Som høstsesongen har vist snur ting fort i dette gamet. Etter heroisk innsats fra flere er Jacobsen Motorsport på plass i Skien og Jonas er klar til å kjøre!

 

 


 

Opprinnelig artikkel

 

To motorhavarier og kort tid mellom de siste NM-rundene har gjort at helgens NM-finale i Skien går uten Jonas Dalseth Jacobsen.

 

Denne helgen går den sjette og siste NM-runden i rallycross av stabelen. Det skjer imidlertid uten at Jonas Dalseth Jacobsen er på startstreken.

- Det er selvfølgelig en skikkelig nedtur etter den gode vårsesongen, sier Jonas.
 

Etter den dominerende vårsesongen, hvor Harstadværingen tok hele 122 av 129 mulige poeng og hadde en soleklar NM-ledelse ved halvkjørt sesong, har høstens løp kun bydd på motgang.


0 poeng som tellende resultat
Problemene startet under den fjerde NM-runden hos NMK Verdal/Levanger i begynnelsen av august, hvor teamet oppdaget vann i olja på motoren allerede under treningen. Dermed ble motoren demontert og sendt til motorbygger, som konstaterte at toppen var problemet og måtte byttes.


Dette ble gjort, og siden løpet med det dårligste resultatet strykes når alle løpene er kjørt var det ikke et stort problem med null poeng bokført fra den fjerde NM-runden. Samtidig betydde det at Jonas og resten av Jacobsen Motorsport måtte levere varene i de to siste NM-rundene.
Men i den femte NM-runden hos NMK Gol siste helgen i august skulle ikke ting gå bedre. Også her ble det stopp allerede på treningen, da det igjen oppsto motorproblemer av et så alvorlig kaliber at motoren nok en gang måtte demonteres og leveres til motorbygger. Dette ble gjort allerede søndag etter løpet.
Dermed ble det en ny 0-poenger, og denne blir tellende i NM-sammendraget.


Føles svært urettferdig
Det har vært jobbet iherdig for å få bilen ferdig til den siste NM-runden, men motorproblemene har vist seg å være komplekse å reparere, samtidig som det var kort tid mellom den nest siste og den siste NM-runden. Det har gjort at bilen rett og slett ikke blir klar til den siste NM-runden. I tillegg er det for mange poeng å hente inn for å kjempe om gullet i klassen.


- NM-gullet var det store målet i år, og det er kun det vi har kjørt for. Jeg føler virkelig at vi har levert varene, og det så veldig lyst ut etter vårsesongen. Kjøringen har vært bra, bilen har fungert bra, teamet har jobbet svært godt og jeg har hatt med meg sponsorer og samarbeidspartnere som virkelig har vært med på å dra lasset, sier Jonas.


- Derfor føles det svært urettferdig at resultatet nå er at vi omtrent ikke har deltatt i høstsesongen på grunn av to motorhavarier, som også setter en stopper for deltakelse i den siste NM-runden. Vi har ikke fått vært med å kjempe på grunn av ting vi ikke kan kontrollere. Det er selvfølgelig en skikkelig nedtur etter den gode vårsesongen, legger han til.


Dermed reiser Jacobsen Motorsport og teamet til Grenland Motorsportsenter - men denne gang som tilskuere.

 

Takker sponsorer og samarbeidspartnere
- Jeg vil takke alle sponsorene og samarbeidspartnerne mine som har vært med på årets satsing. Dere har alle en stor del av æren for at vi har kunnet konkurrere på dette nivået, og det føles bittert at vi ikke kan betale tilbake med et bedre resultat, avslutter Jonas.

 

Oppdatert: Ting endrer seg fort

Som høstsesongen har vist snur ting fort i dette gamet. Etter heroisk innsats fra flere er Jacobsen Motorsport på plass i Skien og Jonas er klar til å kjøre!

 


Løpet sendes på direktesport.no
og vi oppdaterer underveis på Facebook-profilen
Jacobsen Motorsport     >>>>>>>>


 

Løpet sendes direkte på
www.direktesport.no

- Vi vil også oppdatere på Facebook-siden

 

Har du iHarstad-abonnement
kan du LOGGE INN og se
GRATIS her:
www.direktesport.no/?publication=www.iharstad.no

 


 

 

Følg oss på Facebook

 

 

 


Følg oss på Facebook

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen