START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  NY A-FINALE og 2. plass PÅ MOMARKEN  
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
  Tilbake til nyheter  
 

 

22. juni 2013

Ett steg lenger opp på pallen

 

 

Etter kjempekjøring i A-finalen kunne Jonas innta andreplassen på podiet etter den tredje NM-runden på Momarken lørdag.


- Sinnssykt morsomt. Etter litt uflaks i de innledende omgangene, og en brutt, tredje, så var det morsomt å komme rett i A-finalen. Og når jeg da i tillegg ble nummer to så var det egentlig helt perfekt, smiler 20-åringen.


Jonas og teamet var på plass allerede torsdag, og Harstadværingen hadde store intensjoner om å følge opp den fine tredjeplassen han sikret seg under forrige NM-runde i Vikedal. Før dette løpet hadde han ambisjoner om å kjøre A-finale.

 

Og det begynte så bra. Selv om værgudene ikke viste seg fra sin beste side, med våt bane og regn, klinte Jonas til med bestetid på treningen.

Tidskvalifiseringen gikk imidlertid ikke like bra, da Jonas fikk et problem som hindret han i å gi full gass.

Men han kjørte likevel inn til en 9. tid, og fikk også reparert feilen etter tidskvalifiseringen. Startene sitter,

og Jonas var dermed optimistisk før resten av dagen. - Jeg hadde en god følelse, ting fungerer veldig godt, påpeker Jonas.


Så var det alvor. I første omgang kjørte Jonas inn til en tredje beste tid, og kunne konstatere at han hadde farta inne. I andre omgang kjørte Jonas inn til fjerdetid, etter å ha blitt nummer tre i heatet. Tre biler passerte omtrent helt likt over mål, og kun et halvt sekund skilte de tre første i heatet. Hard fighting og noe nærkontakt sørget for at litt plastikk ble skadet, men ingen skader hindret videre kjøring.

- Litt for mye fighting, ellers så hadde det blitt en veldig bra tid. Vi tre bilene som passerte mål omtrent likt, hadde jo tre av de fire raskeste tidene i andre omgang, understreker Jonas.


I tredje omgang ble det imidlertid verre. Jonas måtte bryte, et fourlink-stag røk. Dette er et stag som fester bakakslingen til karosseriet i lengderetning, og holder bakakslingen på plass. Dette skjedde på andre runde. Da hadde Jonas allerede vært i alternativ-sporet, og lå godt an til å vinne heatet og sette en god tid.


Teamet fikk fikset problemet, og i og med at det kun er to av de tre innledende omgangene som er tellende (den dårligste omgangen strykes), sikret 20-åringen seg fjerde sporvalg i A-finalen. Dermed var målet som var satt før løpet nådd. Og resten er historie.


Neste NM-runde går av stabelen i Kristiansand 31. august og 1. september.

Men før det skal Jonas og teamet kjøre Norrlandsveckan i Sverige, som består av tre rallycrossløp.

De avvikles i løpet av en uke i henholdsvis Kalix, Piteå og Skellefteå fra 13. juli til 20. juli.
Derfor tar de nå rallycross-bilen med seg hjem til Harstad, og hjemturen startet allerede lørdag kveld.
- Det går greit å kjøre hjem med et så godt resultat i bagasjen, smiler Jonas, som også takker

alle sponsorer ekstra for støtten som gjør det mulig for han å kunne hevde seg i Norgestoppen i Rallycross.

 

Følg Jonas på Facebook

Norrlandsveckan

Resultatliste 2013

Terminliste 2013

 

 


 

21. juni 2013

Klar for ny A-finale

 

Jacobsen Motorsport var allerede torsdag på plass på Momarken, før den tredje NM-runden i rallycross som arrangeres til helgen. Til forskjell fra de to foregående NM-rundene, hvor løpet har gått over to dager, skal alt avvikles i løpet av lørdag.

 

Før løpet skal teamet ha en liten service på bilen, en BMW M3, som har stått i Vikedal på vestlandet siden forrige NM-runde. Der har bilen blant annet blitt rettet etter sammenstøtene Jonas var innblandet i under de innledende omgangene under den andre NM-runden.
- Vi skal ha en liten service, hvor vi blant annet skal gå over bakakslingen på bilen og se at alt er i orden. Det er også en par andre småting som vi skal se på, så det kan vi kose oss med hele fredagen, smiler Jonas.

Og det er ikke så veldig mye nerver å snakke om hos 20-åringen før den tredje NM-runden går av stabelen på lørdag.
- Jeg gleder meg, det blir veldig morsomt å endelig få kjøre rallycross igjen. Så blir det jo spennende å se om jeg klarer å hevde meg like godt som under den forrige NM-runden i Vikedal, påpeker Jonas. I Vikedal under den andre NM-runden kom han på en 3. plass.

Og ambisjonene er det ingenting å si på hos Harstad-væringen, som også i fjor kjørte på Momarken. Da kjørte Jonas en Citroen Saxo med framhjulstrekk, og den gangen kom han til a-finalen via b-finalen.
- Jeg sikter på a-finale, og så får vi ta det derifra, gliser Jonas.

Mange av de andre førerne kjører mange flere løp enn kun NM-rundene, og får mye kjøretrening mellom NM-rundene. Jonas kjører kun NM-rundene med rallycross-bilen, på grunn av at kostnadene blir så store om teamet skal slepe bilen til Harstad mellom hvert løp.
- Det er selvfølgelig ikke noen fordel, men det er heller ikke så mye å gjøre med det. Jeg må bare gjøre det beste ut av det hver gang jeg sitter i bilen, sier den reflekterte 20-åringen.

Sammenlagt i NM etter to løp er Jonas Dalseth Jacobsen nummer fem, og står bokført med 31 poeng.

Utviklingen under løpet kan følges på
Facebook-sidene til Jacobsen Motorsport.
 

Følg Jonas på Facebook

Resultatliste 2013

Terminliste 2013

 

Tekst av: Jacobsen Motorsport

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen